Om Företaget

Historia

Conventor startades 1977 av Marie och Greger Lundberg. Då verkade företaget inom grafiska branschen. År 1982 förvärvade Conventor Trosa Tryckeri AB. Tryckeriet hade då 15 anställda men växte snabbt till 50 anställda. Marie och Greger startade då även ett eget förlag, Södertörns Förlag Kalenderspecialisten AB, för produktion och försäljning av väggkalendar. Conventors roll ändrades från att vara ett grafiskt producerande företag till att bli ett moderbolag och fastighetsägare för den koncern som skapats. 2014 såldes den grafiska verksamheten (Södertörns förlag och Trosa Tryckeri) och Conventor blev då ett renodlat fastighetsbolag.

Om oss

Conventor är ett fastighetsbolag beläget i Trosa. Genom att skapa en relation till våra hyresgäster vill vi kunna erbjuda ett tryggare hem för dig eller ditt företag. Fastighetsbeståndet består idag av Kvarteret Mejseln 1, 2, 7 och 8. I Mejseln 2 bygger vi nu Conventor Landsort, ett helt nytt bostadsområde med 43 hyresrätter. Mejseln 7 & 8 är en fortsättning på kvarteret Mejseln. 2017 inleds här byggnation av 34 bostadsrätter kallade Brf Arkö Park samt ytterligare 36 hyresrätter med namn Conventor Bokö.

Mejseln 1 är en större industrifastighet som vi kallar Conventor Företagscenter. Här hyrs lokaler, kontor och förråd ut till både privatpersoner och företag. Vi på Conventor vill hålla en nära kontakt med våra kunder och därför har vi själva kontor i Conventor Företagscenter.

Affärsidé

– Att långsiktigt förvärva, utveckla och förvalta fastigheter.

– Att genom en nära kontakt med hyresgästerna kunna bli en av Sveriges mest uppskattade hyresvärdar.